ARhus

ARhus

Als ‘kenniscentrum’ keert ARhus terug naar de oorsprong van het concept ‘bibliotheek’: geen boekenfabriek, maar een bruisende ontmoetingsplek waar mensen, kennis en ideeën samenkomen. ARhus zet in op geletterdheid in de breedste betekenis van het woord, zowel op sociaal, economisch en digitaal vlak, als met betrekking tot gezondheid wil ARhus mensen geletterd maken én houden. Kenniscentrum ARhus slaat de handen in elkaar met kwaliteitsvolle en gespecialiseerde partners zoals AZ Delta, om in een laagdrempelige vertrouwde omgeving betrouwbare informatie over gezondheid en gezondheidsvaardigheden te delen met zijn bezoekers.

Bezoek de website
AZ Delta

AZ Delta

AZ Delta is een ziekenhuis dat toonaangevend wil zijn in kwaliteitsvolle zorg. Vanuit een oprechte betrokkenheid garandeert elke arts en elke medewerker de zorg waarop elke patiënt recht heeft. Door voortdurend in dialoog te treden met de patiënt en allen die bij de zorg betrokken zijn, willen we onze zorgverstrekking en onze werking continu vernieuwen en verbeteren. Daarom zijn we ‘Uw ziekenhuis’.

Bezoek de website
Orthopedie Roeselare

Orthopedie Roeselare

Orthopedie Roeselare is een associatie orthopedische chirurgen die werkzaam zijn op de vier campussen van AZ Delta: twee in Roeselare (Brugsesteenweg en Wilgenstraat), de campus in Menen en de Campus in Torhout. De campus in de Brugsesteenweg (het voormalige Stedelijk Ziekenhuis) is een exclusief en gespecialiseerd locomotorisch centrum: naast Orthopedie Roeselare zijn ook de diensten fysiotherapie en reumatologie in dit centrum aanwezig zijn.

Bezoek de website
Sport#VANRSL

Sport#VANRSL

Sport#VANRSL is het officiële stadskanaal voor de sport in Roeselare. Jaarlijks worden verschillende lessenreeksen, sportkampen en sportevenementen georganiseerd.  Er is voor elk wat wils. Bij Sport#VANRSL kan je terecht voor alle informatie over sportbeoefening in de stad.

Bezoek de website
KOERS

KOERS

Het wielersportmuseum KOERS verzamelt en ontsluit het Vlaamse wielererfgoed. Verwacht je aan een interactieve rit door de geschiedenis van de fiets en het wielrennen. KOERS is meer dan louter een museum. Het is de plek bij uitstek waar jong en oud het wielervirus en de fietsmicrobe opdoen en waar je de passie voor de fiets en de wielersport deelt en beleeft.

Bezoek de website
VIVES

VIVES

Hogeschool VIVES is een warme en mensgerichte hogeschool die focust op de vorming van professionele bachelors en graduaten, die als professional en als mens een meerwaarde betekenen in een geglobaliseerde wereld. VIVES biedt met eigentijds en competentiegericht hoger onderwijs, innovatief praktijkgericht onderzoek en maatschappelijke dienstverlening een antwoord op de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen.

Bezoek de website
Sport'R

Sport'R

Sportgeneeskunde is zoals een teamsport, in Sport’R werken we dan ook als een TEAM: Together Everyone Achieves More. Via onze multidisciplinaire aanpak proberen we elke sporter snel terug op het juiste pad te krijgen.

Bezoek de website
Roeselare

Roeselare

De stad Roeselare ligt in het midden van de provincie als 'Hart van West-Vlaanderen'. De laatste jaren is er hard gewerkt om de stad aangenamer, groener en duurzamer te maken. Als snelst groeiende centrumstad zijn we klaar voor de toekomst. 

Bezoek de website